Antena 3 CNN Externe Gordon Brown, acuzat că rescrie istoria "în stil stalinist"

Gordon Brown, acuzat că rescrie istoria "în stil stalinist"

Gordon Brown, acuzat că rescrie istoria "în stil stalinist"
28 Dec 2007   •   14:07

Premierul britanic, Gordon Brown a fost acuzat joi că ar rescrie istoria "în stil stalinist", după ce echipa sa a "omis" menţionarea mai multor scandaluri jenante, a numeroaselor eşecuri şi bâlbe, la evaluarea celor şase luni de când se află în Downing Street. Site-ul Number 10 a publicat un articol numit "Privire restrospectivă asupra premierului în anul 2007", în care a analizat, lună cu lună, activitatea lui Gordon Brown de când a preluat şefia cabinetului de la Tony Blair.

Evenimentele care l-au făcut să-i scadă popularitatea sunt însă ignorate în articolul site-ului.Scandalul donaţiilor care a provocat o investigaţie a poliţiei asupra partidului pe care îl reprezintă sau cel provocat de pierderea datelor personale a 25 de milioane de cetăţeni britanici sunt evenimente pur şi simplu trecute cu vederea, precizează Daily Mail.

Cu toate că este menţionată semnarea tratatului UE, articolul nu menţionează faptul că premierul a decis să nu apară la ceremonia oficială. Gordon Brown a mai fost catalogat ca stalinist din cauza reputaţiei sale de şef intransigent."Se pare că Gordon Brown încearcă să se transforme în Stalin", a declarat joi Chris Grayling, secretarul de stat pentru muncă şi pensii.

Purtătorul de cuvânt din Downing Street a respins acuzaţiile joi seara, precizând faptul că site-ul a trecut în revistă câteva dintre acţiunile importante ale cabinetului Brown şi că echipa lui Tony Blair s-a confruntat cu o situaţie asemănătoare în trecut. El a mai specificat faptul că scandalul financiar nu-l priveşte pe premier ci este exclusiv problema Partidul Laburist.

Antena3.ro

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close