Antena 3 CNN Externe Gravă epidemie de gripă în ţările vest europene

Gravă epidemie de gripă în ţările vest europene

Gravă epidemie de gripă în ţările vest europene
11 Ian 2008   •   11:31

Mai multe ţări din vestul Europei se confruntă cu o gravă epidemie de gripă. Spitalele din Spania şi Belgia sunt depăşite de situaţie, iar sute de pacienţi sunt trimişi acasă pentru că nu mai sunt locuri pentru a fi internaţi. Principalul spital din Madrid a fost luat cu asalt de pacienţi. Sălile de aşteptare sunt pline, iar medicii fac faţă cu greu. După ce zeci de bolnavi s-au plâns cã sunt neglijaţi, jurnaliştii spanioli au filmat cu o cameră ascunsă în spitalul de urgenţă La Paz.

Imaginile i-au şocat pe spanioli. Medicii au fost nevoiţi să trasforme holurile spitalului în saloane. Chiar şi în biroul secretarelor au fost aduse pături pentru bolnavi. Dar nici aşa nu au reuşit să facă faţă fluxului de pacienţi, nevoiţi să stea la coadă pentru o consultaţie. Spitalele din Belgia sunt şi ele pline până la refuz.

Medicii au anunţat că vor accepta doar cazurile de extremă urgenţă. Cea mai gravă situaţie este în zona oraşului Anvers. Asociaţia medicilor din Belgia a decis să trimită cazurile mai puţin grave la clinici particulare.

Antena 3

×
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close