Antena 3 CNN Externe Grecia ar putea folosi dreptul de veto în problema aderării Macedoniei la UE

Grecia ar putea folosi dreptul de veto în problema aderării Macedoniei la UE

Grecia ar putea folosi dreptul de veto în problema aderării Macedoniei la UE
27 Aug 2008   •   20:30

Procesul de aderare a Macedoniei la UE riscă să fie compromis, în condiţiile în care Skopje nu va ajunge la o înţelegere cu Grecia privind denumirea oficială a fostei republici iugoslave, a declarat, marţi, un europarlamentar, citat de AFP.

"Ţări precum China, Rusia şi Statele Unite au recunoscut ţara sub denumirea sa constituţională (Republica Macedonia) Dar aceasta nu este poziţia UE", a declarat Erik Meijer pentru un post de televiziune macedonean. În calitate de raportor al Parlamentului European, pentru Macedonia, Meijer urmăreşte îndeaproape evoluţia negocierilor dintre Skopje şi Atena pe marginea acestui subiect delicat.

Potrivit declaraţiilor sale, Grecia poate folosi dreptul de veto în privinţa aderării macedoniei la UE, oficialii de la Atena blocând încă din anul 1991 recunoaşterea internaţională a Macedoniei, sub această denumire, pe motiv că aceasta face parte din patrimoniul său istoric naţional. Grecia a mai folosit odată acest drept, atunci când s-a opus aderăii macedoniei la Alianţa Nord-Atlantică, la summitul din aprilie 2008.

Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close