Antena 3 CNN Externe Grecia. Directorul de la Alumil, eliberat în schimbul unei răscumpărări de 12 milioane euro

Grecia. Directorul de la Alumil, eliberat în schimbul unei răscumpărări de 12 milioane euro

Grecia. Directorul de la Alumil, eliberat în schimbul unei răscumpărări de 12 milioane euro
23 Iun 2008   •   13:47

Directorul general al companiei Alumil Milonas SA, grecul George Milonas, a fost eliberat de răpitorii săi, după ce a fost ţinut ostatic timp de 13 zile. Poliţia elenă a declarat că familia multimilionarului a plătit 12 milioane de euro drept răscumpărare.

Milonas a fost eliberat la aproximativ 50 de kilometri la vest de oraşul Salonic, din nordul Greciei, după ce familia sa a lăsat baniiîntr-o parcare din apropierea staţiunii Makrygiali. Răpitorii au pus la dispoziţia victimei o maşină furată cu care acesta s-a putut întoarce acasa, potrivit Mediafax. Milionarul a dispărut în noaptea dinspre 9 spre 10 iunie, maşina sa fiind găsită la scurtă vreme în apropierea unui supermarket, cu un bilet de răscumpărare în ea. Familia grecului, impreună cu poliţia, a negociat răscumpărarea, suma iniţială cerută de răpitori fiind de 30 de milioane de euro.

Milonas a declarat pentru Reuters ca a luat foarte puţin contact cu răpitorii săi în cele 13 zile de captivitate şi că aceasta a fost una dintre cele mai urâte experienţe, însă, conform proverbului, ceea ce nu te omoară, te face mai puternic. El a decis că va renunţa la funcţia de director general al Alumil, pentru a putea petrece mai mult timp cu familia sa.

Poliţia verifică posibila implicare în această răpire a unui renumit infractor grec, Vassilis Paleokostas dat în urmărire generală după ce a evadat dintr-o închisoare de lângă Atena, în urmă cu doi ani. Ajutat de fratele său Nikos, acesta a răpit în 1995 un important om de afaceri din Salonic, Alexandros Haitoglou, eliberat în cele din urmă, în schimbul unei răscumpărări de 734.000 de euro.

Deşi răpirile în Grecia sunt rare, ţara a fost afectată între 1975 şi 2003 de o serie de asasinări ale unor oameni de afaceri şi diplomaţi, majoritatea fiind revendicate de grupul de gherilă „17 Noiembrie”, format din extremişti de stânga.

Antena3.ro

×
Parteneri
Val de aer polar peste România!
x close