Antena 3 CNN Externe Grecia este paralizată de greva funcţionarilor publici

Grecia este paralizată de greva funcţionarilor publici

Grecia este paralizată de greva funcţionarilor publici
12 Dec 2007   •   20:47

Greva generală declanşată de funcţionarii publici a paralizat Grecia. Angajaţii din transporturi, din învăţământ, din sistemul bancar, spitale, justiţie şi trusturi de presă şi-au întrerupt activitatea. Bugetarii au ieşit în stradă nemulţumiţi de sistemul de pensii promovat de Guvernul de la Atena. Mitingurile greviştilor au degenerat în violenţe. Nemulţumiţii au aruncat cu pietre şi sticle incendiare în forţele de ordine. Poliţia a fost nevoită să folosească gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc pentru a calma mulţimea.

În urma confruntărilor, câţiva poliţişti au fost răniţi, iar patru manifestanţi au ajuns în arestul poliţiei. Greva nu a adus doar violenţe pe străzi, ci şi haos în sistemul public şi în trafic. Şcolile, spitalele, băncile, serviciile administraţiei publice şi tribunalele au fost închise.

Nu au apărut ziare la chioşcuri, televiziunile de stat şi-au întrerupt programul, iar medicii s-au ocupat doar de urgenţe. Şi transportatorii sunt în grevă, iar traficul s-a transformat într-un adevărat coşmar.

În gări şi în aeroporturi nu s-a lucrat aproape deloc. Spaţiul aerian grecesc a fost închis avioanelor civile. Pe calea ferată au circulat doar câteva trenuri, iar vapoarele au rămas ancorate în porturi. Nici metroul şi autobuzele nu au circulat normal. Oamenii au suportat cu greu aglomeraţia.

Sindicaliştii ameninţă că vor relua greva săptămâna viitoare.

Antena 3

×
Parteneri
Dr. Voichiţa Lăzureanu dezvăluie alimentele care ne pot trimite la spital de sărbători
x close