Antena 3 CNN Externe Grecia. Guvernul a adoptat măsuri pentru sprijinirea sistemului financiar

Grecia. Guvernul a adoptat măsuri pentru sprijinirea sistemului financiar

Grecia. Guvernul a adoptat măsuri pentru sprijinirea sistemului financiar
15 Oct 2008   •   15:28

Guvernul elen a anunţat miercuri adoptarea unor măsuri pentru sprijinirea sistemului financiar, în valoare totală de 41 miliarde euro. Printre aceste măsuri se numără acordarea unor garanţii de stat sau finanţarea instituţiilor şi achiziţia de participaţii la capitalul băncilor, anunţă Reuters.
În valoare totală de 28 miliarde euro, cel mai important dintre aceste programe implică garanţii guvernamentale pentru bănci, ca şi furnizarea de lichidităţi pentru a ajuta companiile să supravieţuiască crizei. "Printr-o combinaţie de garanţii de stat, participare şi lichiditate sporită care vor însuma 28 miliarde euro, vom ajuta sistemul bancar să depăşească criza creditelor", a declarat George Alogoskoufis, ministrul de Finanţe de la Atena.
Grecia va realiza, de asemenea, emisiuni de obligaţiuni în valoare totală de opt miliarde euro şi a alocat cinci miliarde euro pentru achiziţionarea unor pachete de acţiuni sau majorarea capitalului băncilor. "Vom emite obligaţiuni de până la opt miliarde euro pentru a ajuta băncile şi suntem pregătiţi să consolidăm instituţiile cu probleme prin achiziţii de acţiuni în valoare de până la cinci miliarde euro", a mai precizat Alogoskoufis.
În prima parte a acestei săptămâni, statele Uniunii Europene au anunţat măsuri pentru salvarea sistemului bancar şi a pieţelor financiare în valoare totală de 2.200 miliarde euro.
Antena3.ro

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close