Antena 3 CNN Externe Grecia invită Macedonia la noi discuţii pe tema numelui

Grecia invită Macedonia la noi discuţii pe tema numelui

Grecia invită Macedonia la noi discuţii pe tema numelui
03 Apr 2008   •   21:46

După ce Grecia şi-a exercitat dreptul de veto faţă de aderarea Macedoniei la NATO, oficialii de la Atena au invitat joi liderii de la Skopje la noi negocieri pe tema denumirii fostei republici iugoslave. „Formulez o nouă invitaţie conducătorilor de la Skopje, pentru a putea continua discuţiile pe teme numelui sub egida ONU”, a declarat premierul grec Costas Karamanlis, în cadrul unui discurs la ambasada Greciei de la Bucureşti.

În cadrul summitului NATO de la Bucureşti, Grecia, care nu recunoaşte Macedoniei dreptul de a utiliza acest nume care este cel al uneia dintre provinciile sale, şi-a exercitat dreptul de veto faţă de cererea de aderare la NATO a Skopje. Macedonia a părăsit summitul în semn de protest, însă premierul grec spune că scopul Greciei nu a fost acela de a umili fosta republică iugoslavă.

„Scopul nostru e de a o susţine, aşa cum trebuie făcut cu o ţară care încearcă să se menţină în picioare. Căutăm un acord şi o soluţie care să ia în considerare fiecare dintre problemele sensibile şi care să consolideze stabilitatea regională”, a adăugat Karamanlis.

Antena3.ro

×
Parteneri
Crimă pe stradă, în plină zi! O femeie din Olt a fost ucisă de soț
x close