Antena 3 CNN Externe Grecia. Răscumpărare de 50 de milioane de euro, cerută de răpitorii directorului de la Alumil

Grecia. Răscumpărare de 50 de milioane de euro, cerută de răpitorii directorului de la Alumil

Grecia. Răscumpărare de 50 de milioane de euro, cerută de răpitorii directorului de la Alumil
11 Iun 2008   •   14:04

Răpitorii importantului industriaş grec George Milonas cer o răscumpărare de 50 de milioane de euro, a anunţat poliţia miercuri. George Milonas, în vârstă de 49 de ani, preşedinte al Federaţiei Industriilor din Nordul Greciei şi director general al companiei Alumil, a fost răpit la sfârşitul zilei de luni, în faţa casei sale din oraşul Salonic, de către trei persoane înarmate. „O persoană care susţine că ştie unde este ascuns Milonas a contactat-o pe soţia acestuia miercuri dimineaţă şi a cerut 50 de milioane pentru eliberarea lui”, a declarat un oficial al poliţiei pentru Reuters, care a rămas sub protecţia anonimatului.

Familia are la dispoziţie o săptămână pentru a face rost de bani. Poliţia verifică posibila implicare în această răpire a unui renumit infractor grec, dat în urmărire generală după ce a evadat dintr-o închisoare de lângă Atena, în urmă cu doi ani. Deşi răpirile în Grecia sunt rare, ţara a fost afectată între 1975 şi 2003 de o serie de asasinări ale unor oameni de afaceri şi diplomaţi, majoritatea fiind revendicate de grupul de gherilă „17 Noiembrie”, format din extremişti de stânga.

Chiar dacă răpirea lui Milonas nu este considerată a fi opera unor extremişti, autorităţile nu au exclus această variantă. Totuşi, poliţia suspectează că cel puţin cinci persoane, despre care se crede că sunt de naţionalitate greacă, sunt implicate în această răpire: trei persoane înarmate care l-au răpit pe Milonas, un şofer care i-a preluat pe aceştia şi creierul operaţiunii.

Blocaje rutiere au fost instalate în Salonic şi în tot nordul Greciei, poliţia controlând şi graniţele cu Macedonia, Bulgaria şi Albania pentru a preveni ca vinovaţii să fugă din ţară. Milonas este căsătorit, are trei copii şi este directorul general al Alumil din 1988. Compania este prezentă în Grecia, Balcani, Africa şi în Orientul Mijlociu. Alumil controlează 55,9% din titlurile companiei româneşti Alumil Rom Industry, ale cărei acţiuni au fost suspendate marţi de la tranzacţionarea la Bursa de Valori Bucureşti, în urma unei acţiuni similare luate şi la Bursa din Atena.

Antena3.ro
 

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close