Antena 3 CNN Externe Grevă în aviaţia din Germania şi Franţa. Zeci de zboruri, anulate

Grevă în aviaţia din Germania şi Franţa. Zeci de zboruri, anulate

Grevă în aviaţia din Germania şi Franţa. Zeci de zboruri, anulate
Sursa foto: aeroport berlin
28 Ian 2009   •   18:14

Zeci de zboruri au fost anulate marţi din cauza grevelor din Europa. Sindicatele piloţilor şi însoţitorilor de zbor au oprit lucrul în mai multe aeroporturi din Germania. Proteste similare vor avea loc joi şi în Franţa. Greviştii din cele două ţări cer salarii mai mari şi condiţii mai bune de muncă.
Sindicatul însoţitorilor de bord de la Lufthansa a cerut membrilor săi să înceteze lucrul timp de şase ore. Oamenii solicită creşteri salariale de 15%, în timp ce Lufthansa a oferit până acum mai puţin de jumătate.
"Lufthansa va face un profit de peste un miliard de euro. Suntem cea mai bună companie aeriană din lume. Avem cel mai mare profit şi cei mai eficienţi însoţitori de zbor. Din moment ce conducerea conducerea companiei ia comisioane de sute de mii de euro, şi echipajul de zbor ar trebui să beneficieze de o parte din aceşti bani." a declarat un lider al sindicatului.
Protestul a afectat mii de pasageri de pe aeroporturile din Frankfurt şi Berlin.
Probleme sunt şi în Franţa. Compania Air France a anunţat că va anula joi până la 30% dintre cursele sale aeriene de pe două aeroporturi din Paris. Şi asta pentru că sindicatele din Hexagon au făcut un apel la o grevă a companiilor din sectoarele privat şi public. Presa de la Paris estimează că în zilele următoare vor avea loc cele mai mari mişcări sociale de la instalarea la putere a preşedintelui Nicolas Sarkozy. Sindicatele doresc să obţină păstrarea locurilor de muncă, a salariilor şi a serviciilor publice cel puţin la nivelul la care se află acum.
Antena 3

×
Subiecte în articol: Nicolas Sarkozy
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close