Antena 3 CNN Externe Descoperire macabră în Irak. Cadavrele a 18 persoane executate de Statul Islamic, găsite într-o groapă comună

Descoperire macabră în Irak. Cadavrele a 18 persoane executate de Statul Islamic, găsite într-o groapă comună

Descoperire macabră în Irak. Cadavrele a 18 persoane executate de Statul Islamic, găsite într-o groapă comună
de S.T.    |    26 Ian 2016   •   16:21

Forțele irakiene au descoperit la Ramadi, în vestul Irakului, o groapă comună în care se află cadavrele a cel puțin 18 persoane executate de gruparea jihadistă Statul Islamic, a indicat marți poliția locală, citată de AFP.

"Deocamdată, noi am scos 18 cadavre, între care cinci ale unor polițiști, și continuăm operațiunea", a precizat șeful poliției din Ramadi, Tarek Abdelkarim.

Potrivit acestuia, în groapa comună, descoperită luni în cartierul Al-Jamiya, ar putea să se afle până la "40 de corpuri" ale unor persoane originare din Ramadi, executate în mai 2015 în momentul în care orașul cădea în mâinile jihadiștilor.

Sabah Karhout, șeful Consiliului provincial din Al-Anbar, a declarat că victimele au fost executate prin împușcare sau decapitare.

Organizația ultraradicală, care a ocupat din 2014 mai multe regiuni din Irak, a pierdut la sfârșitul lunii decembrie controlul la Ramadi, capitala provinciei irakiene Al-Anbar. În zonele pe care le controlează în Irak și în Siria vecină, Statul Islamic, grupare cunoscută pentru cruzimea sa, a comis și comite în continuare o serie de atrocități.

×
Subiecte în articol: statul islamic cadavre Irak groapa comuna
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close