Antena 3 CNN Externe "Gustav" a făcut 67 de victime. Uraganul a lovit Jamaica şi se îndreaptă spre Insulelor Cayman

"Gustav" a făcut 67 de victime. Uraganul a lovit Jamaica şi se îndreaptă spre Insulelor Cayman

"Gustav" a făcut 67 de victime. Uraganul a lovit Jamaica şi se îndreaptă spre Insulelor Cayman
29 Aug 2008   •   10:33

Bilanţul uraganului Gustav a ajuns la 67 de morţi, dintre care 59 doar în Haiti. Gustav a lovit acum Jamaica. Deşi nu mai este decât o furtună tropicală, poate încă să facă victime şi să provoace mari pagube. Gustav s-a apropiat de oraşul Kingston, capitala insulei Jamaica, unde localnicii şi-au făcut rezerve de apă şi alimente, iar turiştii s-au baricadat în hoteluri. Peste insulă s-au abătut deja ploi torenţiale însoţite de rafale de vânt care ating 110 kilometri pe oră. Copacii au fost smulşi din rădăcini, şi multe clădiri au rămas fără acoperişuri.

După Jamaica, Gustav ar putea ajunge în regiunea Insulelor Cayman, unde va căpăta din nou forţa unui uragan. Arhipelagul a fost devastat, acum patru ani, de uraganul Ivan care a distrus 70 la sută din clădirile principalei insule.

Localnicii speră că de această dată nu va mai fi chiar atât de rău. Pregătiri se fac şi în statul american Louisiana, unde a fost decretată starea de urgenţă. Oraşul New Orleans ar putea fi evacuat. În acest timp, autorităţile din Haiti descoperă noi victime ale uraganului care a inundat şi distrus mai multe localităţi.

Antena3

×
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close