Antena 3 CNN Externe Gustavo Zerbino, omul obligat să recurgă la canibalism: Credinţa m-a ajutat să nu mor

Gustavo Zerbino, omul obligat să recurgă la canibalism: Credinţa m-a ajutat să nu mor

Gustavo Zerbino, omul obligat să recurgă la canibalism: Credinţa m-a ajutat să nu mor
12 Iun 2008   •   15:42
Preşedintele Federaţiei Uruguayene de Rugby, Gustavo Zerbino, unul dintre cei 16 supravieţuitori ai unui accident aviatic de acum 36 de ani, a povestit live, la Antena3, cum a supravieţuit mai bine de două luni unui accident aviatic. Acesta a fost nevoit să îşi mănânce tovarăşii, morţi din cauza frigului şi a rănilor. Accidentul a avut loc în 1972, când un avion, care avea la bord o echipă de rugby, s-a prăbuşit în Munţii Anzi, pe un platou îngheţat.

Întrebat cum şi-a petrecut cele 72 de zile în munţi, Zerbino a povestit că a fost foarte dificil şi că a supravieţuit mai ales datorită sprijinul pe care şi l-au acordat unul celuilalt.

Dificilă a fost şi întoarcerea la viaţa de zi cu zi, după o luptă cu ?natura imprevizibilă?.

În prezent, Zerbino recunoaşte că, adesea, mai are coşmaruri legate de evenimentul neplăcut.

?Credinţa mi-a dat speranţă să nu mor. Niciodată nu mi-am pierdut speranţa, speranţa vine dinăuntru. Dacă nu aveam speranţă, nu ne-am mai fi făcut vreun plan de supravieţuire?, a declarat supravieţuitorul tragicului accident aviatic.

?Problema nu era mâncarea, dacă mâncam sau nu carne de om. Problema era să supravieţuieşti la -40 de grade Celsius, în miezul nopţii?, a declarat Zerbino.

Gustavo nu s-a ferit să le povestească nici fiilor săi toată întâmplarea.

Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close