Antena 3 CNN Externe Concluzie importantă în Marea Britanie: "Planul pentru BREXIT este haotic și Londra nu îl poate duce la bun sfârșit"

Concluzie importantă în Marea Britanie: "Planul pentru BREXIT este haotic și Londra nu îl poate duce la bun sfârșit"

Concluzie importantă în Marea Britanie: "Planul pentru BREXIT este haotic și Londra nu îl poate duce la bun sfârșit"
16 Noi 2016   •   10:09

Pregătirile pentru Brexit par “haotice și disfuncționale” și Londra pare să nu aibă capacitatea să ducă procesul la bun sfârșit, consideră mai multe think-tankuri din Marea Britanie.

Realizatorii raportului semnat The Institute for Government o atacă și pe Theresa May, premierul Marii Britanii, pentru “abordarea secretoasă” și susțin că “tăcerea nu este o strategie”.

În raport se menționează că Londra are tehnicile necesare pentru a duce procesul la bun sfârșit, dar nu are capacitatea.

“Londra nu are apacitatea să ducă Brexit la bun sfârșit, pe lângă toate  celelalte elemente în care este angajată. Munca pentru a realiza Brexit ne-a fost descrisă ca o amenințare existențială pentru modul de funcționare al unor departamente. Organizarea acestui proces în paralel cu prioritățile momentului este nesustenabilă”, se arată în raportul citat de Sky News.

Raportul vine la doar o zi după apariția unui document în presa britanică, în care se menționează că guvernul britanic nu are un plan general pentru Brexit şi strategia privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar putea să nu fie convenită în următoarele şase luni din cauza divergenţelor din interiorul guvernului premierului Theresa May.

 

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close