Antena 3 CNN Externe Guvernul irakian a semnat acordul cu SUA, care prevede retragerea americanilor până la sfârşitul anului 2011

Guvernul irakian a semnat acordul cu SUA, care prevede retragerea americanilor până la sfârşitul anului 2011

Guvernul irakian a semnat acordul cu SUA, care prevede retragerea americanilor până la sfârşitul anului 2011
16 Noi 2008   •   15:09

Guvernul irakian a aprobat acordul de securitate cu Statele Unite. Documentul, negociat timp de peste un an, prevede retragerea totală a trupelor americane din Irak până la sfârşitul anului 2011. Acordul a fost semnat la opt ani de la declanşarea rãzboiului care a dus la înlăturarea de la putere a fostului preşedinte, Saddam Hussein.
Guvernul irakian a adoptat, în şedinţă extraordinară, documentul care prevede retragerea trupelor americane din Irak, cu majoritate de voturi. Guvernul slujeşte astfel interesele poporului şi apără suveranitatea statului irakian.
Acordul a fost adoptat cu votul a 28 dintre cei 38 de miniştri prezenţi la şedinţa care a durat aproape două ore şi jumãtate. Pentru adoptarea documentului, premierul avea nevoie de o majoritate de două treimi. Textul, care include 31 de articole, urmează să fie prezentat Parlamentului, unde poate fi aprobat cu majoritate simplă. Votul va avea loc înainte de 25 noiembrie, dată la care parlamentarii irakieni intră în vacanţă.
Antena 3

×
Parteneri
Circulaţie îngreunată la metrou, pe Magistrala 2
x close