Antena 3 CNN Externe Guvernul italian a adoptat noul decret care permite expulzarea românilor

Guvernul italian a adoptat noul decret care permite expulzarea românilor

Guvernul italian a adoptat noul decret care permite expulzarea românilor
28 Dec 2007   •   13:55

Guvernul italian a adoptat noul decret care permite expulzarea cetăţenilor comunitari. Decretul înlocuieşte măsura adoptată la 1 noiembrie, care reacţie la uciderea Giovannei Reggiani, presupusa victimă a unui imigrant de origine română, Romulus Mailat. În baza vechiul decret au fost expulzaţi zeci de români din Peninsulă. Decretul a fost abandonat din cauza unor erori de conţinut. 81 de români au fost expulzaţi pe motiv de siguranţă publică. Expulzările se vor face în continuare de către primăriile oraşelor şi vor presupune o interdicţie de 5 ani pentru persoanele vizate.

Decretul adoptat în regim de urgenţă la 1 noiembrie expiră la 31 decembrie, în condiţiile în care Cabinetul Romano Prodi nu a mai optat pentru aprobarea sa de către Camera Deputaţilor din cauza contestării de către preşedintele Giorgio Napolitano.


Şeful statului italian a contestat un articol al vechiului decret referitor la pedepsele severe pentru persoanele care instigă la acte de discriminare pe bază de gen, rasă, origine etnică, religie, handicap, vârstă, tendinţe sexuale.

Articolul fusese introdus în decret de către Senat, la presiunile stângii radicale, fiind contestat însă de opoziţie pentru referirile greşite la tendinţele homofobe.

Documentul adoptat în şedinţa de vineri nu mai conţine referirile la sancţionarea tendinţelor homofobe.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close