Antena 3 CNN Externe Guvernul italian acordă un împrumut de 300 de milioane de euro companiei Alitalia

Guvernul italian acordă un împrumut de 300 de milioane de euro companiei Alitalia

Guvernul italian acordă un împrumut de 300 de milioane de euro companiei Alitalia
23 Apr 2008   •   11:33

Guvernul italian a decis să acorde companiei aeriene Alitalia un împrumut de urgenţă de 300 de milioane de euro, în ceea ce pare a fi o încercare disperată de-a opri colapsul iminent al companiei italiene.

Administraţia condusă de Romano Prodi a căzut de acord cu viitorul prim-ministru Berlusconi în privinţa modului în care va fi acordat împrumutul, care trebuie returnat până în decembrie. Aceste fonduri ar trebui să ţină compania pe linia de plutire pentru câteva luni, timp în care berlusconi va analiza posibilele opţiuni.

Air France KLM a renunţat la oferta făcută recent pentru preluarea Alitalia din cauza opoziţiei sindicatelor. La Roma, există temerea că retragerea ofertei Air France va obliga Alitalia să declare falimentul.

Berlusconi îşi doreşte în mod special ca Alitalia să rămână în posesia italienilor şi de aceea a solicitat mai multor bănci şi grupuri industriale să vină cu propuneri de preluare. „Silvio berlusconi mi-a cerut să acordăm un împrumut mai mare decât cel pe care-l prevăzuserăm, pentru a avea timp să analizăm posibilele alternative de soluţii la această problemă” a declarat Prodi.

Alitalia se află însă pe marginea prăpastiei şi este posibil să necesite mai multe fonduri, care ar putea atinge chiar sume de miliarde de euro, pentru a o repune pe picioare până se va găsi un cumpărător. Decizia guvernului italian ar putea ridica obiecţii din partea Comisiei Europene, care a declarat deja ca Alitalia, care pierde în jur de un milion de euro pe zi, nu se califică pentru fonduri de restructurare din partea statului.

Antena3.ro

×
Parteneri
Judeţul în care a fost instalat primul limitator inteligent de viteză
x close