Antena 3 CNN Externe Guvernul italian şi sindicatele caută soluţii să salveze Alitalia de la faliment

Guvernul italian şi sindicatele caută soluţii să salveze Alitalia de la faliment

Guvernul italian şi sindicatele caută soluţii să salveze Alitalia de la faliment
15 Sep 2008   •   19:15

Criză de proporţii la Alitalia. Conducerea companiei aeriene a anunţat că, începând de luni, nu mai garanteză decolarea zborurilor programate, din lipsă de carburanţi. Totuşi, până acum, nu au fost anulate curse. Guvernul, sindicatele şi investitorii interesaţi să cumpere compania par să fi ajuns la un compromis care să salveze compania Alitalia de la faliment.

Înţelegerea dintre sindicalişti şi un grup de investitori a avut loc duminică seară. Patru dintre cele mai mari sindicate au fost de acord cu planul care prevede 3.200 de disponibilizări. Angajaţii au întrerupt protestele şi aşteaptă să vadă ce se va întâmpla cu locurile lor de muncă. Pasagerii nu ştiu nici ei ce să mai creadă. Mulţi speră că Alitalia mai poate fi salvată.

Alitalia a intrat în procedură de faliment din 29 august, după ce a înregistrat pierderi de 2 milioane de euro pe zi. Dacă se va ajunge la un acord cu sindicatele, guvernul propune ca investitorii să contribuie cu un miliard de euro la salvarea companiei. Alitalia ar urma apoi să fuzioneze cu a doua companie aeriană a Italiei, Air One, şi să intre într-un parteneriat cu o firmă străină.

Antena 3

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close