Antena 3 CNN Externe Guvernul spaniol dezaprobă politica lui Berlusconi privind imigraţia

Guvernul spaniol dezaprobă politica lui Berlusconi privind imigraţia

Guvernul spaniol dezaprobă politica lui Berlusconi privind imigraţia
16 Mai 2008   •   19:10

Guvernul socialist spaniol a criticat vineri politica privind imigraţia promovată de şeful guvernului italian, Silvio Berlusconi, estimând că ea poate incita la ?rasism şi xenofobie?. Madridul ?nu împărtăşeşte politica de expulzări fără respectarea legilor şi a drepturilor şi, prin urmare, modalităţile de a acţiona ce pot incita la violenţă, rasism şi xenofobie?, a declarat Maria Teresa Fernandez de la Vega, ?numărul doi? în ierarhia executivului spaniol, referindu-se la politica guvernului Berlusconi.

?Există mecanisme legale pentru a combate imigraţia clandestină şi, în opinia noastră, acestea trebuie utilizate, nu altele?, a adăugat dna Fernandez de la Vega, vicepreşedinte al guvernului spaniol, la încheierea consiliului săptămânal de miniştri. Guvernul Berlusconi pregăteşte un pachet de măsuri împotriva imigraţiei clandestine, românii fiind pe linia de ochire, dar marja de manevră a Romei este limitată de normele Uniunii Europene.

Măsurile prevăd introducerea delictului referitor la imigraţia clandestină, prelungirea duratei de plasare în centrele de reţinere a imigranţilor, limitarea posibilităţilor de reîntregire a familiei, îndeosebi prin intermediul testelor ADN.

Cel puţin două tabere de romi au fost incendiate în ultimele zile la Napoli de către populaţie, după tentativa de sâmbăta trecută a unei ţigănci din România de a răpi un nou-născut. Poliţia italiană a anunţat joi rezultatele unei vaste operaţiuni împotriva infracţionalităţii legate de imigraţia clandestină, fiind arestate 383 de persoane, dintre care 268 de străini, proveniţi în principal din România şi ţări maghrebiene.

Rompres

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close