Antena 3 CNN Externe Guvernul tibetan aflat în exil anunţă 30 de morţi în violenţele din Lhasa (VIDEO)

Guvernul tibetan aflat în exil anunţă 30 de morţi în violenţele din Lhasa (VIDEO)

Guvernul tibetan aflat în exil anunţă 30 de morţi în violenţele din Lhasa <font color=red>(VIDEO)</font>
15 Mar 2008   •   18:34

Autorităţile chineze au transformat capitala provinciei Tibet într-o fortăreaţă, în urma celor mai grave manifestaţii de protest din ultimele două decenii. Situaţia ar putea duce la un boicot al Jocurilor Olimpice de la Beijing, din august. Un apel în acest sens a fost lansat de actorul Richard Gere, susţinător fervent al cauzei tibetane. Potrivit unor date neoficiale, numărul victimelor a crescut la 30.

Violenţele din Lhasa au izbucnit cu două săptămâni înainte de debutul unor manifestări dedicate Jocurilor Olimpice, care vor avea loc în august, în China. Actorul american Richard Gere, un susţinător al cauzei tibetane, a cerut boicotarea Jocurilor Olimpice, în cazul în care autorităţile chineze nu vor rezolva această criză într-un mod paşnic. Manifestaţiile împotriva Guvernului chinez au coincis cu împlinirea a 49 de ani de la fuga lui Dalai Lama în India.

Agenţia Associated Press a dat publicităţii un material video realizat de un amator, care surprinde violenţele ce au cuprins capitala Tibetului.

CELE MAI GRAVE VIOLENŢE DIN TIBET ÎN ULTIMII 20 DE ANI  

Potrivit guvernului tibetan aflat în exil, 30 de oameni au murit în confruntările dintre călugării tibetani şi forţele de ordine. Autorităţile chineze au instituit stare de urgenţă în Lhasa, pentru a preveni repetarea incidentelor. Tancuri şi trupe patrulează pe străzi. Potrivit martorilor, zeci de persoane au fost arestate. Accesul turiştilor în regiunea tibetană a fost interzis. În acelaşi timp, mii de persoane au participat la demonstraţii în mai multe oraşe ale lumii, împotriva autorităţilor de la Beijing.

Antena 3

×
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close