Antena 3 CNN Externe Hillary Clinton a gafat din nou în campania electorală (VIDEO)

Hillary Clinton a gafat din nou în campania electorală (VIDEO)

Hillary Clinton a gafat din nou în campania electorală <font color=red>(VIDEO)</font>
24 Mai 2008   •   10:36

Hillary Clinton a făcut o nouă gafă în încercarea disperată de a recupera, pe ultimii metri, avansul lui Barack Obama, în cursa spre candidatura democrată la Casa Albă. Pentru a explica de ce nu renunţă la luptă, senatoarea a reamintit o tragedie rămasă în istorie: asasinarea lui Robert Kennedy, în timpul campaniei electorale din 1968. Declaraţia a iritat tabăra lui Obama, care a primit el însuşi ameninţări cu moartea.

Hillary Clinton nu mai are aproape nici o şansă de a-l întrece pe Obama şi tot mai multe voci îi cer să se retragă, pentru a nu sfâşia Partidul Democrat. Dar senatoarea nici nu are de gând să cedeze. Într-o discuţie cu ziariştii, Hillary a amintit că, şi în alţi ani electorali, numele candidatului democrat s-a decis abia în luna iunie. Dar unul din argumentele sale a fost cu totul nepotrivit: tragedia din 1968, când candidatul democrat favorit, Robert Kennedy, a fost asasinat chiar în ziua în care câştigase alegerile preliminare din California, desfăşurate pe atunci în iunie.

Declaraţia i-a consternat nu doar pe aliaţii lui Barack Obama ci şi pe mulţi alţi militanţi democraţi. Senatorul de culoare se află sub protecţia Serviciului Secret după ce a primit mai multe ameninţări cu moartea. În faţa indignării generale, Hillary a prezentat scuze, în primul rând, familiei Kennedy, confruntată în aceste zile cu o altă dramă: ultimul dintre fraţii Kennedy, Edward, a aflat că suferă de o tumoare la creier.

În acest timp, aproape sigur de nominalizare, Obama a început să-şi caute un candidat la vicepreşedinţie iar unul din numele avute în vedere este chiar Hillary Clinton.

Antena 3

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close