Antena 3 CNN Externe Hillary Clinton, aproape de ieşirea din cursa pentru prezidenţiale

Hillary Clinton, aproape de ieşirea din cursa pentru prezidenţiale

Hillary Clinton, aproape de ieşirea din cursa pentru prezidenţiale
03 Iun 2008   •   11:28

Hillary Clinton se pregăteşte să iasă din cursa electorală pentru prezidenţialele din Statele Unite. Campania electorală pentru învestitura candidatului democrat s-a încheiat. Mai sunt câteva ore până la ultimele alegeri preliminare organizate în statele Montana şi South Dakota. Urnele se deschid la ora 15 ora României, iar Barack Obama este favorit în ambele state. Pronosticurile nu sunt foarte bune pentru fosta primă doamnă, Hillary Clinton.

Barack Obama este foarte aproape de învestitură. Mai are nevoie de 45 de delegaţi care să voteze cu el în convenţia Partidului Democrat care va avea loc în august. Un lucru uşor de realizat, pentru că Obama este favorit în statele Montana şi South Dakota. Hillary Clinton nu pare să renunţe însă, fiind singura care nu reuşeşte să îşi admită înfrângerea.

Hillary Clinton a câştigat duminică alegerile preliminare din Puerto Rico, dar victoria sa a fost una mai mult simbolică. Fosta Prima Doamnă a Americii a obţinut două treimi din voturile alegătorilor democraţi din Puerto Rico, însă Barack Obama a rămas marele favorit pentru a deveni candidatul partidului la alegerile pentru Casa Albă.

Ziarul britanic Daily Telegraph scria că liderii partidului pregătesc deja o ?ieşire demnă din scenă? pentru Hillary Clinton. Fostul preşedinte Bill Clinton s-a declarat resemnat.

"Aceasta ar putea fi ultima zi în care sunt implicat într-o astfel de campanie. Credeam că am ieşit din politică atunci când Hillary s-a hotărât să candideze. Dar a fost o onoare pentru mine să fiu alături de ea în campanie", a declarat Bill Clinton.

Contracandidatul lui Hillary Clinton, Barack Obama este convins că va obţine învestitura. De altfel staff-ul său electoral a şi organizat mitingul victoriei şi va lansa, la sfârşitul scrutinului de marţi, campania pentru prezidenţiale împotriva candidatului republican John Mc Cain.

Antena3.ro

×
Parteneri
ANM anunţă cum va fi vremea în iunie
x close