Antena 3 CNN Externe Hillary Clinton foloseşte imaginea copiilor din orfelinatele româneşti, în campania electorală

Hillary Clinton foloseşte imaginea copiilor din orfelinatele româneşti, în campania electorală

Hillary Clinton foloseşte imaginea copiilor din orfelinatele româneşti, în campania electorală
14 Apr 2008   •   20:26

Imaginea copiilor din orfelinatele româneşti a marcat-o pe senatoarea Hillary Clinton şi a convins-o să lupte pentru legalizarea avorturilor. Fosta primă doamnă a Americii a rămas marcată de experienţa vizitei de acum 12 ani, în România. "Am fost în România şi am întâlnit femei care au trăit vremurile regimului comunist din anii '70-'80, când erau obligate să dea naştere cât mai multor copii posibil, pentru binele ţării", a declarat Hillary Clinton.

Tema discuţiei din Pennsylvania a fost credinţa, dar alături de temele religioase, a fost abordată şi problema avortului. Hillary Clinton s-a declarat partizană a dreptului la avort şi s-a justificat prin două exemple. Cel al Chinei, unde femeile sunt obligate să renunţe la sarcină, şi cel al României comuniste, unde lucrurile erau exact pe dos.

"Avorturile erau interzise, iar femeile erau forţate să-şi facă examene medicale şi erau urmărite de miliţie. Atât de mulţi copii au fost abandonaţi în orfelinate, o situaţie care, din păcate, a dus la înmulţirea cazurilor de SIDA", a spus Hillary Clinton. Aceasta s-a familiarizat cu situaţia orfanilor români în vizita pe care a făcut-o în România în iulie 1996.

A văzut un centru de îngrijire a copiilor abandonaţi de părinţi. Criticii săi o acuză însă că atunci nu a făcut nimic pentru a îmbunătăţi situaţia orfanilor, ci a amintit-o acum, în scopuri electorale.

Clinton se luptă să câştige alegerile primare din Pennsylvania, din 22 aprilie. Dacă ea va pierde scrutinul, şansele de a-l învinge pe rivalul Barack Obama în cursa pentru Casa Albă vor fi minime.

Observator

×
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close