Antena 3 CNN Externe Hillary Clinton nu reuşeşte să-l oprească pe Obama în cursa spre Casa Albă

Hillary Clinton nu reuşeşte să-l oprească pe Obama în cursa spre Casa Albă

Hillary Clinton nu reuşeşte să-l oprească pe Obama în cursa spre Casa Albă
20 Feb 2008   •   08:26

Senatorul de culoare a câştigat marţi alegerile preliminare şi în statul Wisconsin, succes care s-ar putea dovedi decisiv pentru obţinerea învestiturii partidului democrat. Obama şi-a continuat seria succeselor în statul său natal, Hawaii. În tabăra republicană, victoria i-a revenit, conform aşteptărilor, lui John McCain, a cărui nominalizare este practic sigură. Barack Obama a obţinut, în Hawaii, a zecea victorie consecutivă. Astfel el a întrecut-o pe Hillary Clinton în privinţa numărului de delegaţi la Convenţia Naţională Democrată.

Principala temă de campanie a fost situaţia economică, într-un stat care a pierdut multe locuri de muncă din cauza liberalizării comerţului internaţional. Ambii candidaţi au lansat promisiuni către familiile afectate de criză. Nu au lipsit nici loviturile sub centură: echipa lui Hillary Clinton l-a acuzat pe Obama că a plagiat discursurile altui politician. Hillary a fost, la rândul ei, acuzată că încearcă să atragă de partea sa delegaţi care i-au promis deja votul lui Obama. În final, senatorul de culoare s-a dovedit mai convingător.

Hillary Clinton trebuie acum să câştige neapărat în marile state Texas şi Ohio, peste două săptămâni, pentru a nu fi scoasă definitiv din cursă. La republicani situaţia este mai clară: John McCain se poate considera deja candidatul partidului pentru Casa Albă şi se străduieşte să-şi pună în valoare experienţa politică, mult mai bogată decât a rivalilor săi democraţi.

Antena 3

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close