Antena 3 CNN Externe Hillary Clinton va cere delegaţilor săi să îl susţină pe Barack Obama

Hillary Clinton va cere delegaţilor săi să îl susţină pe Barack Obama

Hillary Clinton va cere delegaţilor săi să îl susţină pe Barack Obama
25 Aug 2008   •   09:48

Hillary Clinton le va cere delegaţilor săi prezenţi la Convenţia Naţională a partidului să îl susţină pe Barack Obama drept candidat la Casa Albă, anunţă AFP. Fosta candidată la învestitura democrată pentru alegerile prezidenţiale din Statele Unite ar putea face acest anunţ miercuri, la finalul reuniunii cu delegaţii săi, potrivit declaraţiilor unui oficial al Partidului Democrat. Convenţia, care ia startul luni la Denver, va proclama oficial candidatura lui Barack Obama la preşedinţia SUA.

În tabăra adversă, republicanul John McCain speră să profite de pe urma bătăliei electorale înverşunate dintre Obama şi Hillary Clinton. McCain a difuzat un nou clip care aminteşte criticile lui Hillary la adresa lui Obama şi sugerează că acesta este motivul pentru care ea nu a fost nominalizată pentru vicepreşedinţie.

În replică, reprezentanţii doamnei Clinton au reafirmat sprijinul său ferm pentru Obama. Atât Hillary cât şi soţul ei Bill vor lua cuvântul la Convenţie. Manifestarea se încheie joi seara cu un mare discurs al lui Obama, pe un stadion cu 75.000 de locuri.

Autorităţile din Denver s-au pregătit încă de anul trecut pentru Convenţia democrată, unul dintre marile evenimente politice ale anului. Aproape 5.000 de poliţişti sunt mobilizaţi pentru a asigura buna desfăşurare a lucrărilor.

În oraş şi-au făcut deja apariţia militanţi pentru diferite cauze, cu lozinci pro sau contra lui Barack Obama. Duminică, cea mai importantă manifestaţie a fost organizată de câteva sute de militanţi împotriva războiului din Irak.

În timp ce Obama şi-a continuat campania electorală şi duminică, soţia şi fiicele sale au sosit la Denver. Michelle Obama, care are şansa de a deveni Prima Doamnă a Statelor Unite, va ţine un discurs în deschiderea Convenţiei. Candidatul la vicepreşedinţie, Joe Biden, va vorbi şi el în faţa delegaţilor.

Antena3.ro

×
Parteneri
Vladimir Putin, învestit pentru încă 6 ani ca preşedinte al Rusiei
x close