Antena 3 Externe Huiduieli în Parlamentul European. Discursul lui Poettering, comparat cu al naziştilor

Huiduieli în Parlamentul European. Discursul lui Poettering, comparat cu al naziştilor

01 Feb 2008   •   10:05
Huiduieli în Parlamentul European. Discursul lui Poettering, comparat cu al naziştilor

Europarlamentarul britanic Daniel Hannan a provocat joi indignare în rândul tuturor grupurilor politice ale legislativului comunitar. Într-un discurs în plenul Parlamentului European, oficialul a vorbit despre modul de a acţiona al preşedintelui PE, germanul Hans-Gert Poettering, ca fiind similar cu cel al naziştilor în anii 1930, relatează International Herald Tribune. Britanicul Hannan, membru al Grupului Partidului Popular-European - Democraţii Europeni (PPE-DE), a încercat să întârzie lucrările plenului Parlamentului pentru a face campanie în favoarea organizării unui referendum în Marea Britanie pentru ratificarea Tratatului de reformă al UE.

Deşi, procedural, europarlamentarii au dreptul să recurgă la astfel de gesturi, şeful PE a respins acţiunea sa. Adresându-i-se lui Poettering, Hannan a spus că doar afecţiunea personală ce i-o poartă îl împiedică să compare modul de a acţiona al preşedintelui PE cu Actul de Împuternicire din 1933, ce i-a conferit lui Adolf Hitler puteri speciale. La auzul acestor remarce, mai mulţi europarlamentari au început să-l huiduiască şi să strige la Hannan.

Liderul PPE-DE, francezul Joseph Daul, a criticat afirmaţiile lui Hannan, iar liderul Grupului Socialist, germanul Martin Schulz - care, la rândul său, a fost comparat de Silvio Berlusconi în 2003 cu un gardian nazist al unui lagăr de concentrare - i-a sugerat preşedintelui partidului Conservator din Marea Britanie, David Cameron, să-l excludă din formaţiunea sa.

Rompres

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close