Antena 3 CNN Externe Idei pentru candidaţii la Primărie. Bulgarii îşi pot cumpăra bilete de autobuz prin SMS

Idei pentru candidaţii la Primărie. Bulgarii îşi pot cumpăra bilete de autobuz prin SMS

Idei pentru candidaţii la Primărie. Bulgarii îşi pot cumpăra bilete de autobuz prin SMS
25 Mar 2008   •   11:21

Candidaţii la Primărie din Bucureşti, dar şi din alte oraşe ale României, pot prelua idei de campanie de la vecinii noştri bulgari. Astfel, locuitorii Sofiei vor beneficia de o modalitate inedită de cumpărare a unui bilet pentru transportul în comun. Practic, bulgarii vor putea trimite doar un simplu SMS în cazul în care vor un bilet de autobuz, scutind astfel drumul până la ghişeul de bilete. Ideea avangardistă aparţine unei companii finlandeze, sistemul fiind deja implementat cu succes în unele ţări scandinave, a precizat Velizar Stoilov, viceprimarul Sofiei.

Preţul pentru un bilet SMS va fi acelaşi cu cel cumpărat de la chioşcurile specializate. Primarul Sofiei, Boyko Borissov, susţine şi el ideea acestei modalităţi inedite de achiziţionare a unui tichet pentru autobuz.

Această idee ar putea fi pusă în practică şi în România, pentru a scuti timpul pierdut atunci când cauţi un chioşc care să vândă bilete pentru transportul în comun. În Bucureşti, preţul unui bilet RATB este acum de 1,30 RON.

Antena3.ro

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close