Antena 3 CNN Externe Imagini în exclusivitate de la Sadr City, cel mai periculos loc din Bagdad (VIDEO)

Imagini în exclusivitate de la Sadr City, cel mai periculos loc din Bagdad (VIDEO)

<font color=red>Imagini în exclusivitate </font>de la Sadr City, cel mai periculos loc din Bagdad <font color=red>(VIDEO)</font>
10 Iun 2008   •   20:31

Sadr City, fieful miliţiilor şiite din Bagdad este cel mai periculos loc din Capitala irakiană. Adelin Petrişor şi Dan Gecui au fost acolo, alături de militarii americani. Imaginile de mai jos au fost prezentate de către Antena 1, în premieră pentru televiziunile din România. Mii de soldaţi încearcă, prin orice mijloace, să izoleze şi să controleze zona de conflict.

Un punct de control al armatei este amplasat chiar lângă un monument funerar ridicat de miliţii în memoria unor combatanţi şiiţi omorâţi în luptă. În semn de dispreţ, soldaţii irakieni au luat florile de la monument şi le-au mutat pe o baricadă de beton.

În ciuda filtrelor, zona este în continuare controlată de miliţiile şiite. Cu puţin timp înaintea sosirii echipei Antena 1, un politist irakian a fost lichidat la doar cateva sute de metri de punctul de control al armatei irakiene.

Imaginile prezintă zeci de oameni care trec prin filtrul armatei irakiene. Mulţi dintre aceştia sunt susţinători sau chiar membri ai miliţiilor însă nu pot fi deosebiţi de oamenii simpli din zonă. În lupta dintre Guvern şi miliţiile şiite mor oameni inocenţi.

Luptători din alte zone au venit aici, au pus bombe pe şosea şi în explozie au murit irakieni nevinovaţi. Acţiunile agresive ale guvernului irakian riscă să îngroaşe numărul şi asa mare al susţinătorilor miliţiilor şiite.



Observator

×
Parteneri
Peste 200 de turiști, prinși cu droguri pe litoral
x close