Antena 3 CNN Externe Imigranţii necalificaţi, primii afectaţi de criza economică din Statele Unite

Imigranţii necalificaţi, primii afectaţi de criza economică din Statele Unite

Imigranţii necalificaţi, primii afectaţi de criza economică din Statele Unite
20 Noi 2008   •   18:05

Imigranţii necalificaţi sunt cei mai afectaţi de criza economică, pierzându-şi locurile de muncă, trimiţând prin urmare mai puţini bani în ţară şi reducând chetuielile în anumite domenii, informează USA Today. Puternic afectaţi sunt imigranţii atât legali cât şi cei ilegali care lucrează în domeniile lovite de criză, construcţii şi producţie de bunuri, conform directorului Pew Hispanic Center, Rakesh Kochhar.
În Statele Unite se află circa 11,9 milioane de imigranţi ilegali, potrivit estimărilor acestei organizaţii independente."Persoanele slab calificate sau cu o educaţie inferioară, şi care lucrează în special la niveluri inferioare, sunt cele mai vulnerabile", a explicat Rakesh Kochhar.
Conform statisticilor privind piaţa locurilor de muncă, rata şomajului era, în octombrie, de 6,5 la sută, în timp ce în rândul populaţiei hispanice a fost de 8,8 la sută. "Clienţii mei americani au rămas aceeaşi. Cei hispanici nu vor să mai cheltuiască bani", declară un comerciant american de origine hispanică.
Potrivit lui David Lizarraga, preşedintele Camerei hispanice de comerţ din Statele Unite, veniturile companiilor hispanice au scăzut cu 15-20 la sută din iulie până în septembrie, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
El este românul ucis în Congo de o rachetă. Ar fi împlinit 23 de ani peste 6 zile
x close