Antena 3 CNN Externe În Egipt s-a instaurat un alt "faraon". Morsi voia putere ABSOLUTĂ asupra poporului, fapt ce a stârnit revolte uriaşe în Egipt

În Egipt s-a instaurat un alt "faraon". Morsi voia putere ABSOLUTĂ asupra poporului, fapt ce a stârnit revolte uriaşe în Egipt

În Egipt s-a instaurat un alt "faraon". Morsi voia putere ABSOLUTĂ asupra poporului, fapt ce a stârnit revolte uriaşe în Egipt
de O.P.    |    05 Dec 2012   •   06:20

Situaţia este tot mai încordată în Egipt, unde manifestanţii opoziţiei cer demisia preşedintelui Mohamed Morsi. Peste o sută de mii de oameni s-au strâns în faţa palatul prezidenţial, pe care Morsi reuşise să-l părăsească.

Mulţimea a ajuns din nou şi în piaţa Tahrir, simbolul revoluţiei care a dus la căderea fostului preşedinte, Hosni Mubarak. Mânia opoziţiei a fost stârnită, luna trecută, de un decret prin care Mohamed Morsi şi-a asumat puteri aproape depline, fără să poată fi controlat de justiţie. Indignarea a sporit după ce s-a publicat proiectul noii Constituţii egiptene. Adunarea care a redactat documentul este dominată de Fraţii Musulmani, din rândul cărora provine şi Morsi.

Magistraţii egipteni au anunţat că vor boicota referendumul asupra Constituţiei, programat la 15 decembrie. Iar formaţiunile opoziţiei au trecut peste divergenţele lor şi au organizat ample manifestaţii de stradă împotriva islamiştilor.

ISRAA WAFID: "Nu avem încredere în Morsi. El se va agăţa de fotoliul prezidenţial şi nu va mai dori să-l părăsească. Asta e ceea ce şi-au dorit dintotdeauna Fraţii Musulmani".

Poliţia nu a rezistat presiunii manifestanţilor care au încercuit palatul prezidenţial. Mohammed Morsi părăsise, deja, clădirea, pe o intrare secundară, sub protecţia gărzilor de corp. Protestatarii nu mai cer doar anularea proiectului de Constituţie, ci şi demisia lui Morsi. Un lider al manifestanţilor a declarat că, dacă Mubarak a putut fi înlăturat în 18 zile, pentru actualul preşedinte nu va fi nevoie de atâta timp.

×
Subiecte în articol: piata tahrir Fratii Musulmani
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close