Antena 3 CNN Externe În ziua de Crăciun Papa Benedict îndeamnă oamenii să fie mai buni

În ziua de Crăciun Papa Benedict îndeamnă oamenii să fie mai buni

În ziua de Crăciun Papa Benedict îndeamnă oamenii să fie mai buni
25 Dec 2007   •   12:28

Milioane de creştini din toată lumea au sărbătorit Naşterea Mântuitorului. La Vatican Papa Benedict al XVI-lea a îndemnat oamenii să fie mai buni şi să-i ajute pe cei săraci şi aflaţi în suferinţa. În Statele Unte, sute de americani au luat parte la liturghia oficiată în Caterdrala Sfântul Patric din New York. Cel mai inedit mod de a marca sărbătoarea Crăciunului a avut loc în Australia unde oamenii au mers la plajă imediat după slujbă.

În catedrala Sfântul Petru de la Vatican, liturghia a fost oficiată chiar de Papa Benedict al XVI-lea. Suveranul pontif i-a chemat pe credincioşi să acorde mai multă atenţie celor care au nevoie de ajutor - săraci, suferinzi sau refugiaţi în căutare de adăpost. ?Oamenii sunt atât de preocupaţi de ei înşişi, încât nu le mai rămâne timp pentru aproapele lor?, a spus Papa.

Credincioşii americani s-au adunat în catedrala Sfântul Patrick din New York pentru slujba tradiţională de Crăciun. Biserica a fost construită în 1879 şi este cel mai cunoscut lăcaş de cult catolic din Statele Unite. La ceremonie a participat şi primarul New York-ului, Michael Bloomberg.

De un Crăciun ieşit din tipare au avut parte australienii care imediat după slujba de Crăciun au mers la plajă. Unii australieni şi-au făcut curaj şi au înotat în mare deşi vântul era destul de puternic iar temperatura apei nu depăşea câteva grade Celsius.

Antena 3

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close