Antena 3 CNN Externe Înainte de Jocurile Olimpice, Bush cere Chinei să respecte drepturile omului

Înainte de Jocurile Olimpice, Bush cere Chinei să respecte drepturile omului

Înainte de Jocurile Olimpice, Bush cere Chinei să respecte drepturile omului
07 Aug 2008   •   14:43

Preşedintele american, George W. Bush se îndreaptă spre Beijing unde va participa la deschiderea Jocurilor Olimpice de vară. În drum spre capitala chineză, Bush a făcut o vizită oficială în Thailanda, unde, într-o declaraţie oficială, a cerut Chinei să respecte drepturile omului.

În capitala thailandeză, Bangkok, preşedintele american a fost întâmpinat cu urale de localnici. Entuziasmul lor se explică prin faptul că aceştia aşteaptă multe de la cel mai puternic om din lume.

Cu doar o zi înainte de începerea Jocurilor Olimpice, când toată atenţia presei internaţionale este îndreptată spre Beijing, preşedintele american George W. Bush şi-a exprimat opoziţia fermă faţă de încălcarea drepturilor omului în China. Acesta a declarat că poporul chinez merită libertatea fundamentală, care este dreptul natural al oricărei fiinţe umane. Bush a mai adăugat că SUA se opune arestării disidenţilor politici, militanţilor pentru drepturile omului şi liderilor religioşi în China.

Itinerariul preşedintelui american prin Bangkok s-a încheiat cu o vizită la un centru de copii bolnavi de SIDA şi cu o întâlnire cu ambasadorul SUA în Thailanda.

Antena3

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close