Antena 3 CNN Externe Incendiu în California. Peste 350 de hectare de pământ ard de duminică încoace (VIDEO)

Incendiu în California. Peste 350 de hectare de pământ ard de duminică încoace (VIDEO)

Incendiu în California. Peste 350 de hectare de pământ ard de duminică încoace <font color=red>(VIDEO)</font>
28 Apr 2008   •   08:32

Cel puţin 400 de case au fost evacuate şi peste o mie de oameni s-au refugiat din calea incediilor care fac ravagii în statul american California. Focul care a izbucnit duminică a devastat sute de hectare de pământ.

Incendiul a izbucnit duminică şi a atins o arie de aproximativ 350 de hectare de langâ canionul Santa Anita din california, la aproximativ 25 de kilometri de Los Angeles. Autorităţile continuă să se lupte cu flăcările, folosind elicoptere şi avioane care aruncă apă.

?Aceasta este o evacuare obligatorie. Nu dorim ca oamenii să aştepte până în ultimul moment şi să îngreuneze deplasarea maşinilor de pompieri.? a declarat Elisa Weaver, purtător de cuvânt al departamentului de pompieri din Arcadia. ?Ar putea trece chiar patru sau cinci zile până când focul va fi orpit? a mai spus aceasta.



California de Sud este adesea afectată de incendii din cauza climatului său secetos şi a vânturilor dinspre Santa Ana. În octombrie 2007, incendiile au făcut şapte victime, distrugând 2000 de case şi producând daune de un miliard de dolari.

Cu acelaşi tip de probleme se confruntă şi statul Florida, unde pompierii au intervenit de urgenţă pentru a stăpâni un incendiu de vegetaţie care ameninţa o importantă linie de înaltă tensiune. Potrivit autorităţilor, focul a izbucnit în apropierea unei închisori din Miami şi a ajuns la doar 120 de metri de o autostradă. În timpul operaţiunii au fost folosite şi elicoptere. La Miami nu a mai plouat de aproape o săptămână iar seceta creează condiţiile perfecte pentru extinderea incendiilor de vegetaţie.

INCENDIUL S-A EXTINS PE O ARIE DE 350 DE HECTARE

Antena3.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close