Antena 3 CNN Externe Incidente la Lisabona în timpul summitului UE ? Africa

Incidente la Lisabona în timpul summitului UE ? Africa

Incidente la Lisabona în timpul summitului UE ? Africa
08 Dec 2007   •   20:17

Mai multe manifestaţii au fost organizate în faţa clădirii unde se are loc reuniunea. Susţinătorii preşedintelui statului Zimbabwe s-au confruntat cu numeroşi activişti pentru drepturile omului, care condamnă regimul autoritar al liderului african. Poliţia a arestat mai mulţi protestatari.

Sute de manifestanţi s-au adunat la Lisabona pentru a-l apăra pe Robert Mugabe, acuzat de grave încălcări ale drepturilor omului. În apropiere s-au aflat însă şi activişti, care au manifestat atât împotriva şefului statutului Zimbabwe, cât şi contra liderului libian Muammar Ghaddafi. Mai mulţi protestatari au fost arestaţi de poliţia portugheză.

La summit-ul din Portugalia participă 80 de şefi de stat şi de guvern. Demnitarii speră în relansarea relaţiilor şi construirea unui parteneriat strategic, de care să beneficieze ambele continente. Planul de acţiune pe care liderii politici vor să îl adopte, este concentrat pe câteva domenii prioritare - pacea şi securitatea, guvernarea democratică şi drepturile omului sau comerţul şi integrarea regională. Summit-ul a debutat însă cu unele dispute. Marea Britanie este reprezentată de un membru al Camerei Lorzilor. Şi aceasta pentru că Guvernul premierului Gordon Brown a refuzat să se aşeze la aceeaşi masă cu preşedintele statului Zimbabwe.

Antena 3

×
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close