Antena 3 CNN Externe India ar putea suspenda procesul de pace cu Pakistanul, după atacurile de la Mumbai

India ar putea suspenda procesul de pace cu Pakistanul, după atacurile de la Mumbai

India ar putea suspenda procesul de pace cu Pakistanul, după atacurile de la Mumbai
01 Dec 2008   •   09:19

India ar putea suspenda procesul de pace cu Pakistanul, ca reacţie la atentatele de la Mumbai. Singurul supravieţuitor al grupului terorist, un pakistanez de 21 de ani, le-a confirmat anchetatorilor că toţi tovarăşii săi erau, şi ei, din Pakistan. Potrivit aceleiaşi surse, ei ar fi fost instruiţi de gruparea islamistă Laşkar-e-Taiba, care luptă pentru secesiunea Caşmirului, provincie disputată între India şi Pakistan.
Implicarea grupării a fost confirmată şi de serviciile secrete americane. Preşedintele Pakistanului a chemat India să nu reacţioneze pripit la atacul al căror scop putea fi tocmai declanşarea unui conflict între cele două ţări înzestrate cu arme nucleare.
Presa indiană publică noi dezvăluiri despre masacrul de la Mumbai. Planul teroriştilor era pe cât de simplu, pe atât de sinistru: atacuri simultane în diferite puncte ale oraşului, cu scopul de a face cât mai multe victime, urmate de o rezistenţă îndârjită în faţa forţelor de securitate. Pregătirile au început încă de acum un an şi toţi cei 10 fanatici erau hotărâţi să lupte până la moarte.
Duminică seară, la Mumbai, peste 2.000 de oameni au participat la un marş al tăcerii în memoria victimelor. Unii dintre ei purtau pancarte care le aminteau politicienilor că au răspunderea să apere populaţia de terorişti. După o întâlnire cu liderii tuturor partidelor, premierul Manmohan Singh a promis că va spori efectivele şi forţa unităţilor antiteroriste.
Antena 3

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close