Antena 3 CNN Externe India. Peste 30 de morţi într-o serie de atentate cu bombă

India. Peste 30 de morţi într-o serie de atentate cu bombă

India. Peste 30 de morţi într-o serie de atentate cu bombă
27 Iul 2008   •   12:16

Terorismul loveşte din nou India. Aproape 30 de oameni au fost ucişi şi peste 100 au fost răniţi într-o serie de atentate cu bombă la Ahmedabad, în vestul ţării. Atacul a avut loc la doar o zi după un val asemănător de explozii, soldate cu un mort şi şapte răniţi, într-un alt oraş indian, Bangalore.

Într-o singură oră, şaisprezece explozii au cutremurat centrul istoric al oraşului Ahmedabad, locuit atât de hinduşi cât şi de musulmani. Bombele erau umplute cu şuruburi şi cuie, pentru a ucide sau răni cât mai mulţi oameni. Printre ţintele teroriştilor s-au aflat şi patru spitale. Autorităţile locale au calificat atentatele drept o ?crimă împotriva umanităţii? şi au promis că teroriştii vor fi pedepsiţi fără milă. Potrivit unui post local de televiziune, atacul ar fi fost revendicat de o grupare intitulată ?Mujahidinii indieni?.

Un demnitar din cadrul ministerului de Interne s-a arătat surprins că atentatul a putut avea loc în pofida măsurilor de securitate introduse după exploziile de vineri, de la Bangalore. Analiştii se tem că atentatele din Ahmedabad ar putea declanşa noi violenţe inter-religioase. Acum şase ani, un val de confruntări sângeroase între hinduşi şi musulmani a făcut aproape 2.000 de victime în oraş şi în împrejurimi.

Marile oraşe indiene au fost, în ultimii ani, ţinta mai multor atacuri teroriste bine organizate, puse în general pe seama extremiştilor musulmani.

Antena 3

×
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close