Antena 3 CNN Externe India, ultimul bilanţ: 160 de morţi şi peste 300 de răniţi în atenate (VIDEO)

India, ultimul bilanţ: 160 de morţi şi peste 300 de răniţi în atenate (VIDEO)

India, ultimul bilanţ: 160 de morţi şi peste 300 de răniţi în atenate (VIDEO)
28 Noi 2008   •   23:25

Situaţie tensionată în continuare la Mumbai, în India. Forţele speciale au lansat un atac decisiv şi au eliberat Centrul Evreiesc şi hotelul Trident din mâinile teroriştilor. Însă, luptele continuă la hotelul Taj Mahal. Deocamdată nu este clar câţi terorişti se mai ascund în clădire. Acolo, autorităţile estimează că s-ar mai afla un singur atacator şi doi ostatici ai acestuia. Conform ultimelor date, cel puţin 160 de oameni au fost ucişi, iar peste 300 au fost răniţi în atentate.
Garda Naţională de Securitate şi comandourile marinei indiene au salvat, vineri, mai mulţi ostatici din hotelul Trident, după 36 de ore de la capturarea lor de către terorişti. Forţele de securitate au descoperit 24 de cadavre în hotel.
Alţi 15 morţi au fost găsiţi, vineri dimineaţă, de către forţele de securitate în Hotelul Taj Mahal, acolo unde luptele au fost, de altfel, reluate, între forţele guvernamentale indiene şi un atentator care deţine cel puţin doi ostatici. Nouă dintre teroriştii care au atacat oraşul au fost ucişi. Potrivit unui nou bilanţ, cel puţin 150 oameni au murit şi peste 300 au fost răniţi.
În timpul nopţii de joi spre vineri, în zona hotelului Oberoi-Trident au fost concentrate forţe impresionante ale armatei, gărzilor siguranţei naţionale, dar şi agenţi de poliţie, ambulanţe şi pompieri.
Ajutaţi de aviaţie, trupele de comando indiene au coborât în rapel pe acoperiş, de unde au pătruns în clădire. Atacul a fost dat abia dimineaţă. În hotel erau doar doi terorişti, care şi-au pierdut viaţa în luptă.
Peste 200 de oameni, cei mai mulţi cetăţeni străini, erau blocaţi în hotelul distrus parţial de un incendiu. Militarii au găsit 25 de cadavre, în camere şi pe holurile hotelului. 93 de oameni au fost salvaţi de forţele de ordine, printre ei fiind şi 15 membri ai unui echipaj Air France.
Anterior încercării de eliberare a ostaticilor din centrul evreiesc, un copil şi un bucătar indian au fost văzuţi ieşind din clădire, dar nu s-a aflat dacă au fost eliberaţi sau au fugit.
India a acuzat dur vecinul său Pakistanul pentru implicare în atentatele de la Mumbai, însă Pakistanul a negat toate acuzele.
Ambasadorul pakistaez în Statele Unite a declarat că este incorect sa acuzi pe cineva, fără o anchetă profundă. El a adaugat că Pakistanul, ca şi India, este o victimă a terorismului şi a reamintit că, de nenumarate ori, ţara sa a fost acuzată pe nedrept.

În altă ordine de idei, două vase pakistaneze au fost sechestrate în largul coastei Indiei, pe baza relatărilor că oamenii înarmaţi au venit în Mumbai pe apă. Surse oficiale indiene afirmă că unii dintre agresori veneau din Pakistan.
Relatările despre numărul victimelor din rândul atacatorilor sunt divergente.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mumbai atentat terorist luare de ostatici
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close