Antena 3 CNN Externe Indiferenţă în Italia: Turiştii fac plajă lângă cadavrele a două fetiţe de etnie rromă

Indiferenţă în Italia: Turiştii fac plajă lângă cadavrele a două fetiţe de etnie rromă

Indiferenţă în Italia: Turiştii fac plajă lângă cadavrele a două fetiţe de etnie rromă
21 Iul 2008   •   15:09

Cadavrele a două fetiţe de etnie rromă au zăcut pe o plajă timp de câteva ore, înainte de a fi ridicate de o echipă medicală. S-a întâmplat în oraşul Napoli. Presa italiană, dar şi cea britanică, au condamnat indiferenţa italienilor, care au continuat să facă plajă, la numai câţiva metri de cele două cadavre.

Potrivit presei de la Roma, cele două fete, în vârstă de 11 şi respectiv 13 ani, locuiau într-o tabără de la periferia oraşului Napoli. Au venit pe plaja Torregaveta să cerşească, alături de alţi doi copii rromi. Minorii au intrat apoi în apă, însă numai după câteva minute s-au auzit strigăte disperate.

Cei aflaţi pe plajă au încercat să le vină în ajutor. Câţiva oameni au sărit în apă, însă nu au reuşit să recupereze decât doi copii. Cadavrele fetiţelor au zăcut pe plajă, acoperite cu prosoape mai multe ore. Oamenii aflaţi pe plajă şi-au văzut nestingheriţi de baia de soare, la doar câţiva metri de cele două fetiţe moarte.



Fotografiile realizate la locul incidentului au fost preluate şi de presa britanică. Jurnaliştii s-au declarat indignaţi de ceea ce au catalogat drept indiferenţa italienilor faţă de comunitatea rromă.

Sursă foto: www.news.scotsman.com

Antena3

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close