Antena 3 CNN Externe Indonezia. Zeci de morţi şi răniţi în urma alunecărilor de teren

Indonezia. Zeci de morţi şi răniţi în urma alunecărilor de teren

Indonezia. Zeci de morţi şi răniţi în urma alunecărilor de teren
26 Dec 2007   •   12:09

75 de morţi şi peste 60 de dispăruţi. Este bilanţul provizoriu al unei masive alunecări de teren cauzată de ploile torenţiale, în insula indoneziană Java. Evenimentul are loc la exact trei ani de la tragedia care a lovit regiunile de coastă din Indonezia, Sri Lanka, Thailanda şi India. Un cutremur cu magnitudinea de peste 9 pe scara Richter a declanşat atrunci iadul pe pământ în sudul Asiei. Seismul a fost urmat de valuri tsunami uriaşe. Sute de mii de oameni şi-au pierdut atunci viaţa.

26 decembrie 2004. Mii de turişti se bucurau de sărbătoarea Crăciunului pe malurile Oceanului Indian. Atmosfera de bucurie avea să fie înlocuită însă cu una de coşmar. Un cutremur de 9,3 grade pe scara Richter a avut loc în largul oceanului. Seismul a provocat valuri uriaşe care au devastat mii de kilometri de pământ în bazinul Oceanului Indian. 13 ţări au fost afectate dintre care Indonezia şi Thailanda cel mai grav. Peste 230 de mii de oameni şi-au găsit sfârşitul. 500 de mii au fost răniţi şi cinci milioane au rămas pe drumuri.

Miercuri, la trei ani de la nenorocire, în Indonezia oamenii au marcat evenimentul printr-un exerciţiu de simulare în caz de tsunami. Nimeni nu mai vrea ca tragedia din 2004 să se repete. În Thailanda au avut loc slujbe religioase. Rudele victimelor au depus flori la monumentul ridicat în memoria celor dispăruţi. Călugării budişti au marcat evenimentul printr-o rugăciune pe mare.

Antena 3

×
Parteneri
"Paul de România", arestat preventiv după ce a fost prins în Malta
x close