Antena 3 CNN Externe Înfrîngeri usturătoare pentru partidul lui Sarkozy la alegerile municipale

Înfrîngeri usturătoare pentru partidul lui Sarkozy la alegerile municipale

Înfrîngeri usturătoare pentru partidul lui Sarkozy la alegerile municipale
17 Mar 2008   •   08:39

În Franţa, opoziţia socialistă a obţinut victorii importante la alegerile locale, turul al doilea. Sondajele arată că stânga a reuşit să câştige primăriile din multe oraşe mari care, de obicei, votau cu dreapta, cum ar fi Toulouse, Strasbourg, Caen, Blois, Amiens, Reims, Saint-Etienne sau Metz. Înfrângeri usturătoare, aşadar, pentru partidul preşedintelui Nicolas Sarkozy, a cărui popularitate este oricum în continuă scădere.

Francezii au mers la vot pentru a alege primarii, viceprimarii şi consilierii municipali din aproape 40.000 de localităţi ale ţării. Primul tur de scrutin a avut loc în urmă cu o săptămână. Presa franceză a apreciat alegerile municipale drept o sancţiune pentru Sarkozy. Popularitatea preşedintelui francez a scăzut în sondaje, de la 65% în iulie 2007, la aproximativ 37-40% în prezent.

Formaţiunea preşedintelui şi-a concentrat atenţia pe marile oraşe, printre care Marsilia şi Toulouse. Planurile celor de dreapta au fost duse la bun sfîrşit, în ceea ce priveşte oraşul Marsilia, aici înregistrându-se o importantă victorie a partidului preşedintelui. Şi aceasta după ce socialiştii au reuşit să obţină, în urmă cu o săptămână, cele mai multe procente în oraşul Lyon, dar şi în Capitală. Primarul socialist al Parisului s-a arătat încrezător în victorie: ?Dacă voi fi reales, voi începe lucrul imediat, chiar mâine dimineaţă. Mă voi bucura cu prietenii, dacă alegătorii mă vor accepta. Vom vedea.?

Antena 3

×
Parteneri
Misterul navei scufundate în Marea Neagră se adâncește
x close