Antena 3 CNN Externe Îngrijorare în Europa. Rusia va amplasa rachete balistice în enclava Kaliningrad

Îngrijorare în Europa. Rusia va amplasa rachete balistice în enclava Kaliningrad

Îngrijorare în Europa. Rusia va amplasa rachete balistice în enclava Kaliningrad
08 Noi 2008   •   10:37

Îngrijorare în Europa dar şi peste ocean, după ce preşedintele rus Dmitri Medvedev a declarat că va desfăşura rachete balistice în enclava rusă Kaliningrad. Liderii europeni atrag atenţia că o astfel de măsură va duce la deteriorarea relaţiilor internaţionale ale Rusiei. Şeful diplomaţiei germane, care, în general, adoptă un ton moderat la adresa Rusiei, a declarat că declaraţiile liderului de la Kremlin privind amplasarea unor rachete balistice în enclava Kaliningrad, reprezintă ?un semnal inadecvat, într-un moment neinspirat?.
Ministrul german de externe consideră că Rusia nu ar trebui să fie la originea unor noi neînţelegeri în relaţiile dintre Moscova şi Washington. Germania, principalul partener comercial al Rusiei, consideră că amplasarea unor noi rachete în Europa trebuie să facă în primul rând obiectul negocierilor în cadrul NATO şi între Statele Unite şi Rusia.
La rândul său, reprezentantul guvernului german pentru relaţiile cu Moscova a apreciat că ?astfel de ameninţări de natură militară afectează încrederea pe care Rusia încearcă să o restabilească la nivel internaţional după criza georgiană". Dmitri Medvedev a anunţat miercuri, în primul său discurs despre starea naţiunii, că va instala rachete balistice în enclava de la Marea Baltică, în replică la scutul antirachetă al Statelor Unite amplasat în Polonia şi Cehia.
Antena 3

×
Subiecte în articol: rachete balistice Dmitri Medvedev
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close