Antena 3 CNN Externe ?Institutul de Inovaţie şi Tehnologie? al U.E. a fost inaugurat la Budapesta

?Institutul de Inovaţie şi Tehnologie? al U.E. a fost inaugurat la Budapesta

?Institutul de Inovaţie şi Tehnologie? al U.E. a fost inaugurat la Budapesta
16 Sep 2008   •   13:54

„Institului pentru Inovaţie şi Tehnologie” a fost inaugarat, luni, în capitala Ungariei, Budapesta. Înfiinţarea Institutului a fost sprijinită de Uniunea Europeană care a finanţat proiectul cu 300 de milioane de euro. Institutul face parte din strategia Uniunii Europene de a crea noi slujbe, de a încuraja competitivitatea şi creşterea economică în statele UE.

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a fost cel care a condus ceremonia de inaugarare a Institutului. Potrivit acestuia, principalul rol al „Institutului de Inovaţie şi Tehnologie” este de a „da viaţă ideilor inovatoare” şi de „a păstra în Europa studenţii şi cercetătorii talentaţi.” Proiectul a fost conceput în 2006 şi a avut ca model „Institutul de Tehnologie American” din Massachuttes.

Printre primele programe ale Institutului se numără cele referitoare la schimbările climatice, energia regenerabilă şi tehnologia informaţiei şi a comunicării. Potrivit „France24”, membrii Institutului işi vor desfăşura activitatea în clădirea Academiei Naţionale de Ştiinţă din Budapesta şi este prima instituţie a Uniunii Europene care are sediul în Ungaria.

Antena3.ro

×
Parteneri
STB anunță trasee modificate pe nouă linii, în weekend, în București
x close