Antena 3 CNN Externe INTERPOL: Colaborarea României a fost crucială în prinderea lui Ioan Clămparu

INTERPOL: Colaborarea României a fost crucială în prinderea lui Ioan Clămparu

INTERPOL: Colaborarea României a fost crucială în prinderea lui Ioan Clămparu
Sursa foto: Foto: telenews.ro
14 Ian 2012   •   12:09

Colaborarea Românei la nivel informaţional cu structurile poliţieneşti internaţionale a fost crucială în cazul Ioan Clămparu, conform secretarului general al Interpol, Ronald Noble.

Noble a făcut această declaraţie în întâlnirea de vineri, la Lyon, la sediul general al Interpol, cu şeful IGPR, Liviu Popa, conform Poliţiei Române.

"Decizia României de a face schimb de informaţii cu structurile poliţieneşti internaţionale, precum şi cooperarea dintre Birourile Naţionale Centrale din Bucureşti şi Madrid şi Unitatea Specializată în Investigarea persoanelor urmărite din cadrul Secretariatului Central INTERPOL, au fost cruciale în acest caz. În consecinţă, colaborarea la nivel internaţional în materie de aplicare a legii dintre INTERPOL şi România este vitală atât în interiorul regiunii, cât şi în afara acesteia. Demersul global pentru securitate care implică colaborarea ţărilor prin schimbul de informaţii şi utilizarea cu maximă eficienţă a tuturor instrumentelor de care beneficiază INTERPOL, constituie în prezent factorul cheie menit să asigure protecţia efectivă a cetăţenilor, nu doar în România, ci şi în întreaga regiune şi la nivel internaţional", a declarat secretarul general Noble.

Discuţiile dintre cei doi oficiali au vizat intensificarea iniţiativelor legislative în lupta împotriva infracţionalităţii internaţionale dar şi cooperarea privind identificarea şi localizarea unor urmăriţi la nivel internaţional.

"Cooperarea cu INTERPOL reprezintă preocuparea prioritară a Poliţiei Române. Întâlnirea cu Secretarul General Noble mi-a oferit ocazia de a reafirma necesitatea cooperării internaţionale cu INTERPOL şi de a identifica domeniile de strânsă colaborare, în folosul cetăţenilor şi Poliţiei din România şi din afara acesteia", a declarat şeful Poliţiei Române, Liviu Popa.

Ioan Clămparu a fost unul dintre cei mai căutaţi cetăţeni români la nivel internaţional. El a fost arestat în Spania, în octombrie 2011. Clămparu părăsise România, unde fusese condamnat la executarea unei pedepse de 13 ani închisoare pentru trafic de droguri şi trafic de persoane, fiind urmărit la nivel internaţional în ultimii opt ani.



×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close