Antena 3 CNN Externe Interviu rar cu unul dintre capii Al Qaida. Pakistanul trebuie să ajute afganii în lupta cu SUA

Interviu rar cu unul dintre capii Al Qaida. Pakistanul trebuie să ajute afganii în lupta cu SUA

Interviu rar cu unul dintre capii Al Qaida. Pakistanul trebuie să ajute afganii în lupta cu SUA
22 Iul 2008   •   19:37

Numărul trei în ierarhia Al Qaida a somat Pakistanul să ajute afganii să lupte împotriva coaliţiei conduse de Statele Unite. Apelul a fost făcut într-un interviu, extrem de rar, acordat de veteranul organizaţiei teroriste, Mustafa Abu al-Yazid.

Mustafa Abu al-Yazid a descris în interviul acordat postului de televiziune pakistanez Geo News atacul de la 2 iunie din Islamabad, unde au murit şase pakistanezi. Potrivit lui Yazid, atentatorul era un bărbat care provenea din regiunea ?în care s-a născut Profetul? şi de pe ?tărâmul Mecca?.

?Ne bizuim pe atacurile sinucigaşe care sunt absolut corecte potrivit legii islamice. Am adoptat această formă de război pentru că este o mare diferenţă între resursele noastre materiale şi cele ale inamicului, este singura noastră opţiune prin care să atacăm duşmanul.? a declarat acesta în cadrul interviului.

După producerea exploziei, Yazid a revendicat responsabilitatea în numele al-Qaida, într-un comentariu apărut pe un site islamist. Tot în cadrul interviului, numărul trei în ierarhia Al Qaida l-a criticat pe preşedintele pakistanez Pevez Musharraf pentru că a permis arestarea luptătorilor afgani şi i-a predat forţelor americane.

Antena 3

×
Parteneri
Directorul ANM, Elena Mateescu, anunţă când vine vara în România
x close