Antena 3 CNN Externe Într-un orăşel de lângă New York, un vânzător şi-a pierdut viaţa strivit de mulţimea clienţilor (VIDEO)

Într-un orăşel de lângă New York, un vânzător şi-a pierdut viaţa strivit de mulţimea clienţilor (VIDEO)

Într-un orăşel de lângă New York, un vânzător şi-a pierdut viaţa strivit de mulţimea clienţilor (VIDEO)
29 Noi 2008   •   12:18

Criza economică nu i-a oprit pe americani să ia cu asalt marile magazine în prima zi a sezonului cumpărăturilor de sfârşit de an. Denumirea populară a zilei, ?vinerea neagră?, a căpătat un înţeles nedorit: în statul New York, un vânzător şi-a pierdut viaţa după ce a fost strivit de mulţime, iar în California un schimb de focuri a făcut două victime într-un magazin de jucării.
În condiţiile crizei economice, clienţii sunt cei care fac jocurile în magazinele americane. De teamă că vor rămâne cu marfa nevândută, comercianţii au oferit reduceri şi mai mari decât de obicei. Temerile s-au dovedit, în parte, nejustificate. Ca în fiecare an, promisiunea soldurilor a atras o mulţime de cumpărători dintre care unii şi-au petrecut noaptea în mall-uri, pentru a fi primii la deschiderea magazinelor.
Dar, cu tot entzuziasmul, clienţii erau mult mai strânşi la pungă decât în alţi ani. Aglomeraţia a făcut, totuşi, o victimă: într-un orăşel de lângă New York, un vânzător a fost călcat în picioare, la deschiderea unui magazin, de mulţimea cumpărătorilor care s-au repezit să prindă soldurilor. Medicii n-au mai putut să îl salveze. O femeie însărcinată şi alte trei persoane au fost rănite în aglomeraţie. ?E rău de tot. E rău de tot. Vitrine sparte, uşile smulse şi distruse. Arată ca şi cum lumea ar fi devastat pur şi simplu magazinul?, spune un martor.
În California, două bande rivale n-au găsit alt teren de luptă decât un magazin de jucării. Doi oameni au fost ucişi iar poliţia a operat mai multe arestări. Fără legătură cu aceste nefericite incidente, mulţi experţi se aşteaptă ca, în actualul sezon, vânzările să fie cele mai slabe din ultimele două decenii.

Antena 3

×
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close