Antena 3 CNN Externe Între 2002 şi 2005 generalul Ratko Mladici s-a ascuns în Belgrad

Între 2002 şi 2005 generalul Ratko Mladici s-a ascuns în Belgrad

Între 2002 şi 2005 generalul Ratko Mladici s-a ascuns în Belgrad
12 Aug 2008   •   14:07

După ce luna trecută Radovan Karadzici a fost arestat la Belgrad, generalul Ratko Mladici a devenit cel mai căutat suspect de crime de război. Acesta a stat ascuns în Belgrad până în anul 2005. Începând cu iunie 2002 şi până la sfârşitul lui 2005, Mladici s-a adăpostit în trei clădiri militare şi în câteva apartamente din Belgrad.

Rasim Ljajici, membru al Guvernului sârb şi preşedinte al Consiliului naţional pentru cooperare cu TPI, a declarat săptămânalului ?Der Spiegel? că mai multe persoane din rândul militarilor erau la curent cu locul în care Mladici era ascuns, dar au tăcut din cauza unor ameninţări grave. Tot în acest interviu, oficialul sârb îi cere lui Mladici să se predea şi afirmă că până în 2000 nimeni nu l-a căutat în mod serios pe acesta. Potrivit lui Ljajici, arestarea lui Karadzici demonstrează că orice camuflaj şi ascunzătoare sunt descoperite într-o zi.

Ratko Mladici are în prezent 66 de ani şi este inculpat pentru genocid de Tribunalul Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ultima zi de vacanţă pentru politicieni. Urmează o lună grea
x close