Antena 3 CNN Externe Inundaţiile din SUA provoacă pagube de miliarde de dolari

Inundaţiile din SUA provoacă pagube de miliarde de dolari

Inundaţiile din SUA provoacă pagube de miliarde de dolari
29 Iun 2008   •   11:17

Americanii din valea fluviului Mississippi continuă să se lupte cu inundaţiile, care au făcut cel puţin 24 de victime de la începutul lunii. Într-un orăşel din statul Missouri, militarii Gărzii Naţionale au purtat un adevărat război cu apele, dar în cele din urmă, au fost nevoiţi să se recunoască învinşi. Autorităţile americane au intervenit de urgenţă vineri, după ruperea digului care proteja orăşelul Winfield. Soldaţii au ridicat un nou dig din saci de nisip, susţinuţi de bariere din plastic armate cu plasă metalică, de un tip folosit pentru camuflarea obiectivelor militare din Irak.

Digul ridicat de militari a cedat însă sâmbătă, iar apele fluviului au năvălit peste casele orăşelului, evacuate din timp de localnici. Autorităţile locale nu au mai putut decât să prezinte bilanţul, încă provizoriu, al dezastrului: peste 90 de locuinţe sunt total distruse, alte câteva zeci au suferit avarii majore şi nu mai puţin de 650 sunt deocamdată inaccesibile. Amploarea pagubelor nu poate fi evaluată.

Mai multe localităţi din zonă sunt în aceeaşi situaţie şi se aşteaptă ca viitura să ajungă luni în marele oraş Saint-Louis. Şase state din Vestul Mijlociu al Statelor Unite au fost afectate de furtunile şi inundaţiile din această lună. Cel puţin 24 de persoane au murit iar alte cîteva zeci de mii au fost evacuate. Pagubele materiale sunt de ordinul miliardelor de dolari, iar ploile continuă.

Antena 3

×
Parteneri
Informaţii de ultimă oră despre starea de sănătate a lui Florin Piersic
x close