Antena 3 CNN Externe Ioan Clămparu, inclus pe o listă a Interpol cu cei mai căutaţi suspecţi

Ioan Clămparu, inclus pe o listă a Interpol cu cei mai căutaţi suspecţi

Ioan Clămparu, inclus pe o listă a Interpol cu cei mai căutaţi suspecţi
05 Iul 2010   •   10:00

Ioan Clămparu, dat în urmărire internaţională de poliţia română, a fost inclus într-o listă a Interpol cu cei mai căutaţi 26 de suspecţi. Potrivit Daily Mail, Clămparu este bănuit că ar avea legături cu hoteluri şi cluburi de noapte din Marea Britanie şi Irlanda.

Ioan Clămparu este căutat de autorităţile române pentru constituirea unei reţele de trafic de persoane, care a obligat peste 100 de femei să se prostitueze în Spania, potrivit anunţului Interpol, care este însoţit şi de o fotografie a lui Clămparu.

Alte cinci fotografii mai apar pe lista respectivă. Este vorba despre suspecţi căutaţi de autorităţi din diferite ţări şi bănuiţi că se ascund pe teritoriul Marii Britanii. Printre persoanele căutate prin Interpol în Marea Britanie se mai află un sud-african, căutat pentru fraudă, un irlandez, căutat pentru crimă, şi un polonez, de asemenea căutat pentru crimă.

Ioan Clămparu, considerat a fi a fi unul din cei mai periculoşi lideri mafioţi, este acuzat de iniţiere şi constituire a unui grup criminal organizat în scopul comiterii unor infracţiuni grave şi de proxenetism. Grupul condus de acesta a strâns milioane de dolari din activităţi de crimă organizată. Banii ar fi fost folosiţi şi pentru a determina stoparea amplei anchete declanşate împotriva grupurilor de crimă organizată, potrivit în rechizitoriul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată (DIICOT) din cadrul Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Ioan Clămparu a fost dat în urmărire internaţională după ce a plecat din România în martie 2003.

Foto: dailymail.co.uk

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: ioan clamparu Interpol lista Marea Britanie
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close