Antena 3 CNN Externe Irak. 53 de morţi şi 84 de răniţi în urma unor atentate

Irak. 53 de morţi şi 84 de răniţi în urma unor atentate

Irak. 53 de morţi şi 84 de răniţi în urma unor atentate
15 Apr 2008   •   14:56

Violenţele continuă în Irak. După ce luni au fost ucise 18 persoane în urma a doua atentate cu maşină-capcană, marţi numărul victimelor a crescut alarmant. Explozia unei maşini-capcană a provocat moartea a 40 de persoane şi rănirea altor 70, în faţa unei clădiri guvernamentale din oraşul irakian Baaquba, fiind unul dintre cele mai sângeroase atentate din ultimele luni. În acelaşi timp, poliţia şi o sursă medicală au declarat că un alt atac sinucigaş a provocat moartea a 13 persoane şi rănirea altor 14 în oraşul Ramadi, în faţa unui restaurant.

Poliţia a adăugat că se aşteaptă ca bilanţul morţilor să crească întrucât se află în continuare cadavre în maşini de la locul exploziei din capitala provinciei Diyala, la nord de Bagdad. Diyala, o regiune multietnică şi una dintre cele mai conflictuale din Irak, a fost scena operaţiunilor forţelor americane şi irakiene împotriva al-Qaida în ultimele luni.

Suspiciunile în cazul atentatului din Baaquba par să se îndrepte către al-Qaida, având în vedere predilecţia către utilizarea atacurilor cu maşină-capcană. Bomba a explodat în faţa clădirii Guvernului provincial din Baaquba, la 65 de kilometri nord de Bagdad şi printre victime se află de asemenea femei şi copii.

Antena3.ro

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close