Antena 3 CNN Externe Irak. Scuze americane, după ce o rachetă a rănit doi militari ai SUA şi trei civili

Irak. Scuze americane, după ce o rachetă a rănit doi militari ai SUA şi trei civili

Irak. Scuze americane, după ce o rachetă a rănit doi militari ai SUA şi trei civili
13 Apr 2008   •   12:15

Forţele americane au fost acuzate deseori că deschid focul asupra militanţilor fără a lua suficiente măsuri de precauţie. Armata SUA afirmă însă că militanţii folosesc civili ca scuturi umane. Totuşi, atunci când o rachetă lansată de ei provoacă rănirea a doi militari SUA şi a trei civili, oficialităţiile americane ridică neputincioase din umeri şi spun... „scuze!”.

Aşa s-a întâmplat şi sâmbătă, în estul Bagdadului, unde forţele americane au identificat patru persoane care amplasau bombe pe marginea drumului. Un avion american a lansat o rachetă Hellfire, omorând doi dintre suspecţi. A doua rachetă însă nu şi-a mai atins ţinta, ci a incendiat un vehicul militar american şi câteva case aflate în apropiere.

Armata americană a anunţat că a declanşat o anchetă în acest caz, însă până atunci şi-a cerut scuze faţă de civilii afectaţi. „Aceste evenimente sunt nefericite, iar scuzele noastre se îndreaptă către civilii nevinovaţi care au fost afectaţi”, a afirmat colonelul Bill Buckner, purtător de cuvânt al forţelor armate.

Cartierul Noul Bagdad, unde a avut loc incidentul, se află în apropierea cartierului Sadr City, unde forţele americane şi irakiene se confruntă, de mai multe zile, cu membrii miliţiei şiite loiale clericului Moqtada al-Sadr.

Antena3.ro

×
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close