Antena 3 CNN Externe Iran. Manevre de război, simulate printr-un exerciţiu militar

Iran. Manevre de război, simulate printr-un exerciţiu militar

Iran. Manevre de război, simulate printr-un exerciţiu militar
07 Sep 2008   •   15:29

Iranul începe luni un exerciţiu militar în cadrul căruia vor fi simulate manevre de război. Operaţiunea se va desfăşura pe fondul speculaţiillor presei internaţionale privind un posibil atac al Statelor Unite sau al Israelului, care ar viza instalaţiile nucleare iraniene. Occidentul bănuieşte că Teheranul are un program secret pentru construirea de bombe atomice. Cu toate acestea, preşedintele Israelului a declarat, de curând, că nu este de acord cu atacarea Iranului. El s-a pronunţat în favoarea unor presiuni economice asupra autorităţilor de la Teheran. Iranul este cel de-al patrulea producător de petrol din lume şi susţine că prin programul său nuclear urmăreşte exclusiv producerea de electricitate, nu bombe.

Potrivit agenţiei de presă ISNA la exerciţiu va participa armata şi Gardienii Revoluţiei. În afara armatei obişnuite, Iranul are o forţă de elită, Gardienii Revoluţiei, percepută drept gardianul sistemului de conducere islamic.

Această forţă colaborează adeseori cu armata obişnuită, dar are o comandă separată şi propriile ei unităţi terestre, aeriene şi marine. Scopul operaţiunilor este de a menţine şi de a îmbunătăţi pregătirea pentru luptă a unităţilor importante, precum şi "testarea noilor arme şi a planurilor de apărare", susţine Iran Daily.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ultima zi de vacanţă pentru politicieni. Urmează o lună grea
x close